- Schimmelnagel Laser Behandeling

Mellinn20 Schimmel Laser Behandeling

U heeft een vermoedelijke schimmelnagel. Heel vervelend, want het is ontsierend en erg moeilijk om weer vanaf te komen. Een schimmel wordt vaak onterecht afgedaan als een puur cosmetisch probleem, Maar wist u dat wanneer uw weerstand (immuniteit) ernstig is verminderd een aantal soorten schimmels voor ernstige gezondheidsproblemen kunnen zorgen? Dit kan bijvoorbeeld bij kankerpatiënten, maar ook bij diabetes en reuma voorkomen.      Voor uw huisarts zijn er bij nagelschimmels weinig behandelmogelijkheden. Het is of niets doen, of het inzetten van orale antimycotica. Dat laatste wordt door de meeste huisartsen doorgaans niet gedaan.                                         

 Vaak heeft u al diverse producten gekocht bij apotheek, drogist of pedicure, meestal zonder goed resultaat. Als de middelen bovendien niet goed worden aangebracht is de behandeling zinloos. Goede begeleiding en informatie is daarom essentieel om de resultaten positief te beïnvloeden. Toegang tot schimmeldiagnostiek biedt de nodige zekerheid voor u en voor mij, want een schimmel is met het blote oog niet te zien, je kunt het niet voelen of ruiken en een verkeerd ingezette behandeling kan schadelijk zijn.

Voor mij als Medisch pedicure ligt hier een uitgebreid en effectief zorgtraject. Wij hebben een mogelijkheid om een test te nemen van de vermoedelijke schimmelnagel waarmee een schimmel wordt aangetoond. Is de PCR positief dan kan er een zorgtraject starten. Op deze manier kunt u zeker zijn van een juiste uitslag. Dit is een snelle methode binnen 15 min.        

Als de schimmelinfectie wegvalt als oorzaak van uw voetproblemen dan zal ik u doorverwijzen naar uw huisarts zodat u samen uit kunt zoeken wat dan wel de oorzaak van uw voetproblemen is. Als u met mij een zorgtraject aangaat, bestaat dit uit verschillende onderdelen;

• Het nemen van een test te nemen van de vermoedelijke schimmelnagel waarmee een schimmel wordt aangetoond.

• De voortgang bewaken d.m.v. foto’s.

• 5 x Pedicure behandelen van uw voeten en   dun frezen van uw nagels.

• Een lokaal anti schimmel preparaat voor uw nagels, uw huid en desinfectans voor schoenen en sokken.

• Het geven van duidelijke adviezen.

• Thuis behandeling met de Mellinn20 Low-Level-Laser, 7 minuten per dag.

MELLINN20                                                    

In mijn praktijk werk ik sinds kort met Mellinn20. Dit is in Nederland een nieuwe techniek waarbij een Low Level laser, pulserende laser uitstralingen combineert met blauw licht energie.  

Laserstralen dringen door de geïnfecteerde nagelplaat. Int tegenstelling tot andere lasertherapieën is de Low-Level-Laser niet gericht op het vernietigen van de schimmel door middel van verhitting.   

De Low-Level-Laser zet het lichaam aan tot cel vernieuwing waardoor het zelf de schimmel zal opruimen. • Het is pijnvrij (geenwarmteontwikkeling)  • Gemakkelijk thuis te gebruiken • Veilig • Geen bijwerkingen • Dood effectief de schimmel.

Dezelfde techniek wordt door Mellinn in veel ziekenhuizen al zeer succesvol gebruikt in de strijdt tegen orale mucositis bij kankerpatiënten.   Het zorgtraject heeft meestal een duur van 6 maanden. We starten met een intake gesprek en het afnemen van het test. Als de uitslag een schimmelinfectie aangeeft, kunnen we beginnen. U krijgt van mij een box mee met daarin alle benodigdheden. We maken een aantal  vervolg afspraken, zodat we de voortgang kunnen bekijken en uw nagels weer dun kunnen frezen. Dit is een volledige behandeling zoals u die van mij gewend bent .

U dient gedurende deze periode iedere dag uw voeten te verzorgen met de crème en uw nagels te druppelen om her- infectie te voorkomen.

Het laser apparaatje zet u iedere dag op de aangedane nagel(s). De behandeling duurt 7 minuten per nagel. Uw schoenen sprayt u  iedere week in met de desinfectiespray.

Nadere adviezen en uitleg ontvangt u bij de aanvang van het traject. Het complete all-in behandeltraject 

Dit is inclusief de huur van de mellinn20, de 3 producten en 5 pedicurebehandelingen. (excl. test).  U kunt er ook voor kiezen om het traject deels gespreid te betalen.     

           

FungiCheck - Schimmelnagel test

FungiCheck - Schimmelnagel test

Met de FungiCheck kunnen wij de aanwezigheid van Tinea Unguium (oftewel schimmel in de nagels) testen (Uitgezonders Candida en gisten) in circa 10 minuten.

Omdat een nagel besmet kan zijn door bacterien en schimmels is deze kit de ideale manier om (bij twijfel) snel te achterhalen of het daadwerkelijk om een schimmel gaat, alvorens wij over gaan tot behandelen. Om zo onnodige behandelingen en kosten te voorkomen.

Hoe werkt de test?

Wij schrapen een stukje van uw aangetaste nagel, mengen deze met een speciale vloeistof in een reageerbuisje.

Vervolgens gaat er een test strip in het reageer buisje.

Na ongeveer 5 á 10 minuten verschijnt te uitslag

Voordelen van deze test:

Meteen resultaat, zeer betrouwbaar 97% zekerheid, goedkoper dan een test via het laboratorium en pijnloos.

Test